Få vårt nyhetsbrev

Kundservice 042 - 21 65 00
På svenska In English
 

V-FIGUR

 

V-figuren är bredare upptill än nertill. Det innebär att du har ett större axel- och bröstparti, med smala höfter och ofta mindre rumpa.

Allmänt

Skapa en bättre balans mellan över- och underkropp. Tona ner med enkla snitt och mörka färger upptill, och förstärk i stället höftpartiet med exempelvis fickor, ljusa färger och accessoarer.

 

SHOPPINGTIPS

 

UPPTILL

Välj: Toppar, kavajer och jackor med enkla snitt, i mörka färger. Gärna ljusare färger, fickor eller andra detaljer kring höfterna. Omlott- och empireskärningar klär dig också bra. V-ringat och långrandigt förlänger på ett smickrande sätt.

Undvik: Puffärmar, båtringning och stora kavajslag eller kragar. De förstärker intrycket av brett byst- och axelparti. Stora, bylsiga tröjor förstorar hela överkroppen.


NERTILL

Välj: Nästan vilka byxmodeller som helst, såsom capri, militärbyxor och jeans i olika modeller. Fickor förstärker höfterna. Eftersom du är smal nertill kan du lätt ha ljusare färger. Enkla och raka kjolar. Pennkjolen är mycket smickrande, eftersom den lyfter fram och markerar höfterna.

Undvik: Byxor med snörning i midjan. De rynkar sig och ger dig större mage i stället för höft. För stora och vida kjolar, med mycket detaljer som volanger och veck.


Gå vidare till färganalys >>